Praktijk Helende Energie

Sinds 2000 werk ik in mijn Praktijk Helende Therapie waar ik zowel door praten over wat er dwars zit en geheeld mag worden, als lijfelijk via voet- en aromamassage. Al snel ging ik ook meditatiecursussen en workshops als mantras zingen organiseren. Aanvankelijk was de praktijk vooral gericht op voetreflexologie, metamorfosebehandeling en massage, ondersteund met helende kristallen, etherische oliën en vooral leesvoer. Door mijn eigen ervaringen kon ik veel invoelen en voor de klanten duiden, al of niet met bewuste readingen. Langzaamaan liet ik het werken voor de mensen los en ging door helende reizen ondersteunen bij de zelfheling. Het helpen werd tot ondersteunen om tot inzicht te komen, met wat er nodig was aan oefeningen, kruiden, stenen en kennis. Dat gaf ook een andere kwantitatieve invulling, waar ik eerder vaak in een vast aantal keren een behandeling deed, is het nu meestal een keer om de richting van de benodigde weg helpen vinden. Veelvuldig maak ik hierbij gebruik van de helende reis van Brandon Bays, waarin naar binnen in het eigen zelf het probleem dat speelt zelf wordt opgelost. In de praktijk laat ik me leiden door wat op dat moment goed is voor deze klant, soms komen meerdere gezinsleden bij me, maar het consult is altijd gericht op deze individuele klant. 

Mijn boekjes verkocht ik aanvankelijk alleen in de praktijk en op workshops aan gelijkgestemden, ze zijn een prima hulpmiddel om zelf het eigen thema van het probleem te leren kennen en waar het aan schort. Sinds vorig jaar heb ik een uitgever die mijn boeken verzorgt en zijn ze aangepast om op internet met ISBN te kunnen worden verkocht (zie boekenlijst). Nu zijn er als gratis downloads inmiddels 11 titels ter beschikking.

Kennismaken met ONENESS in India gaf een diepe herkenning met de leer van de Bhagavadgita en heeft erin geresulteerd dat ik een drietal Prayerboeken, The devoted path as a way to live, The power of sexuality en Divine Sexuality in het engels heb geschreven en Onenessjes in het Nederlands.

De ontwikkelingen van de praktijk zijn verder gegaan in de vorm van een Lichtcentrum opstarten, waar meerdere Lichtwerkers gebruik van kunnen maken.

Dit is als de basisfundering voor het opzetten van een overkoepelende organisatie voor Lichtwerkers. In LICHTBUNDEL wordt dit verder uitgewerkt en vormgeven.

De ontwikkelingen rond het Lichtcentrum zijn nu erg gericht op het inkaderen en protocolleren van de kwaliteit van Lichtwerk. Richtlijnen, huisregels met omschrijving van visie en werkzaamheden blijken nodig voor eenduidigheid om ook kritisch naar elkaar te kunnen zijn. De werkgroep is nog volop geïnspireerd bezig allerlei maatschappelijke ontwikkelingen te kunnen inbedden. Dit varieert van integrale holistische hulpverlening, mindfullness in business, spirituele bewustwording en spiritualiteit bij kinderen tot volle maan meditaties. Lees voor meer informatie hierover de laatste uitwerking vanhet stappenplan onder de rooslink LICHTBUNDEL.